Okulların açılmasına kısa bir süre kala servis araçları, servis aracı sürücüleri ve rehber personel ile ilgili olarak yönetmelikte bazı değişiklikler yapıldı. Yapılan değişiklikler Şoförler Odası tarafından servis işi yapan şoför esnafına duyuruldu. Kamuoyu ile paylaşılan bu duyuru şöyle:
1)Değişikliğe göre daha önce 22 yaş ve lise mezunu zorunluluğu olan rehber personel şartına, Milli Eğitim Bakanlığı onaylı kursu başarı ile bitirmek kaydıyla ilkokul olarak ekleme yapıldı.
2)Daha önce 12 olan okul servisi araç yaşı, 01/07/2023 tarihine kadar 15 yaşından küçük olması şeklinde değiştirildi.
3) 3 nokta emniyet kemeri koltuk sensörü, araç içini gösteren ve en az 30 gün kayıt yapacak iç ve dış kamera ve beyaz cam zorunluluğu 1/1/2018 tarihinden önceki servis araçlarında aranmayacak.