MESLEKİ EĞİTİMİ TANITMA VE YAYGINLAŞTIRMA PROJESİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ...

BÖLGEMİZDEN 2.04.2022 06:55:19 179 0
MESLEKİ EĞİTİMİ TANITMA VE YAYGINLAŞTIRMA PROJESİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ...

Meslekî Eğitim Tanıtma ve Yaygınlaştırma Projesi Tanıtım ve Bilgilendirme Toplantısı, Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Kongre Fuar Merkezi'ndeki gerçekleştirildi.

Toplantıda, Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü İşyeri Tabanlı Mesleki Eğitim Daire Başkanı Süleyman AKGÜL, İl Millî Eğitim Müdürü Ferhat Yılmaz, Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Murat Aydoğdu, Çanakkale Ticaret Borsası Meclis Başkanı Abdullah Deniz, Çanakkale İşkur Müdürü Mehmet Uğur Yavuz, Mesleki Teknik Eğitim alanındaki faaliyet gösteren kurum temsilcileri, Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Sema Sandal, Çanakkale Ticaret Borsası Genel Sekreteri Sevcan Elver ile sektör temsilcileri katıldı.

İl Milli Eğitim Müdürü Ferhat Yılmaz; “İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak Bakanlığımız ve Güney Marmara Kalkınma Ajansı tarafından açıklanan proje çağrılarına yönelik projeler hazırlıyor ve hayata geçiriyoruz. Güney Marmara Kalkınma Ajansı ile “Minik Eller Hayata Hazırlanıyor ve Erasmus Plus” projelerimizle bölgemizin mesleki eğitimine katkı sağlayıcı faaliyetler yürütüyoruz. Mesleki Eğitimi Tanıtma ve Yaygınlaştırma Projesi (METYAP) kapsamında bugün kurum, kuruluş ve sektör temsilcilerimizle bir araya geldik. Mesleki eğitim merkezlerinin tanıtılması, iş dünyasının ihtiyaç duyduğu meslek ve alanlarda nitelikli işgücünün yetiştirilmesi, meslekî eğitimin kalitesinin artırılması ve eğitim-istihdam-üretim bağlantısının sağlıklı bir zeminde yürütülmesinin hedeflendiği programın bölgemize önemli katkılar sağlayacağını düşünüyorum.” dedi.

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Murat Aydoğdu; “Milli Eğitim Bakanlığımızın ‘2023 Eğitim Vizyonu Belgesinde'; mesleki eğitime atfedilen değerin, rehberlik ve erişim imkânlarının artırılması, yeni nesil müfredatların geliştirilmesi, eğitim ortamları ve insan kaynaklarının geliştirilmesi ve de eğitim istihdam üretim ilişkisinin güçlendirilmesi olarak belirlenmiştir. METYAP ile beraber; mesleki eğitim merkezleri ile işletmeler arasında var olan güçlü bağın daha da geliştirileceğini, işletmelerin gün geçtikçe artan kalifiye eleman ihtiyacını karşılayacağını ve işletmelerin mesleki eğitimle ilgili devlet teşviklerinden maksimum düzeyde yararlanacağını düşünüyor; bunun için Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası olarak projeye tüm gücümüzle destek veriyoruz. Oda olarak bu amaçla çalışıyor ve projeler üretmeye devam ediyoruz. Bu kapsamda bölgemizin mesleki eğitimine katkı sağlamak ve özendirici faaliyetler gerçekleştirmek üzere Erasmus Plus programına başvuru yaptık. Müsaadelerinizle projemiz hakkında kısa bir bilgi de vermek istiyorum.

Çanakkale Valiliği ve Çanakkale 18 Mart Üniversitesi ortaklığında başvurusu yapılan projemizin adı Developing a Virtual Reality-based Vocational Education Software- Sanal Gerçeklik Tabanlı Mesleki Eğitim Yazılımı Geliştirme Projesidir. Projemizin bütçesi 400.000 Avro olup; temel hedefi Milli Eğitim Bakanlığı tarafından uygulanmakta olan; makine bakımcı, kaynakçı, elektrik tesisat ve bakım onarımcısı ile mekatronik derslerinin artırılmış gerçeklik ve sanal gerçeklik eğitim modülleri ile desteklenmesidir.

İnşallah projemiz uygun bulunursa sizlerin de katılımlarıyla açılış toplantısı düzenleyerek projemizin detaylarını siz yerel paydaşlarımızla da paylaşmayı arzu ediyoruz. METYAP'ın bölgemiz için hayırlı olmasını temenni ediyor ve katkı sağlayan herkese Yönetim Kurulumuz adına teşekkürlerimizi arz ediyorum.” dedi.

MEB Mesleki Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü İş Yeri Tabanlı Mesleki Eğitim Daire Başkanı Süleyman Akgül ise konuşmasında, Millî Eğitim Bakanlığının mesleki eğitime büyük önem verdiğini ve bu kapsamda çok önemli çalışmaların hayata geçirdiğini belirterek; “2023 eğitim vizyonu ile başlattığımız hedef ve eylemleri gerçekleştirmek üzere son 3 yıldır büyük bir gayretle çalışmalarımızı tamamladık. Bunun da meyvelerini almaya başladık. Bünyemizde 3000'e yakın meslek lisesi uygulamaya geçirildi. İş gücüne, çalışanlara ve gençlerimize büyük avantajlar sağlayan bu çalışmaları anlatmak ve faydalanıcı sayısını artırmak üzere illerimizde siz değerli iş ve meslek insanları ile toplantılar yapmak ve birebir görüşmelerde bulunmak üzere sahaya çıktık. Mesleki eğitim alanının güçlendirilmesi, 2023 eğitim vizyonunun en önemli hedefleri arasında yer almaktadır. Bu kapsamda mesleki eğitim merkezlerinin altyapısının güçlendirilmesine ve mesleğin uygulayarak öğrenilmesi konusuna büyük önem verilmektedir. Öğrencilerimizin özlük hakları, diplomalar, işletmelere teşvik gibi kısa, orta ve uzun vadede ülkemizin istihdam sorununa çözüm olacak ve üretimden sanayiye yansımalarını her alanda göreceğimiz birçok yenilikler gerçekleştirdik. Mesleki eğitim alanında gerçekleştirdiğimiz yenilikleri Meslekî Eğitim Tanıtma ve Yaygınlaştırma Projesi (METYAP) ile tüm Türkiye genelinde tanıtmak amacıyla bugünde 47. ilimiz olan Çanakkale'de bulunuyoruz. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu ile bakanlık olarak bu çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ahilik kültürümüzde önemli bir yere sahip olan ahilik sistemi bu çalışmada en önemli çıkış noktamızdır. Yapacağımız çalınmaları projelendirerek kurgumuzu bu şekilde yaparak yeni çıraklık sistemi diyebileceğimiz bir sistemi ve bu kapsamda METYAP projesini ortaya koyduk. Bu proje ve inşallah bugünkü tanıtım ve bilgilendirme toplantımız ilimiz Çanakkale ve ülkemize hayırlara vesile olur. “

Açılış konuşmalarının ardından, İş Yeri Tabanlı Mesleki Eğitim Daire Başkanlığında görevli Okan Doğan tarafından Mesleki Eğitim Merkezleri ve yeni düzenlemelere ilişkin yapılan tanıtım filmi gösterimi ve bilgilendirme sunumu yapıldı. Program kurum- kuruluş yöneticileri, sektör ve işyeri temsilcilerinden gelen soruların cevaplanması, görüş ve önerilerin alınması ile sona erdi.


ÇANAKKALE ORMAN FİDANLIK MÜDÜRLÜĞÜ VOLKANİK CÜRUF 10-13 MM MAL ALIMI (EZİNE ORMAN FİDANLIĞINA NAKLİYE DAHİL) İHALE İLANI

EFSANE İSİMLER BULUŞTU

YARIŞMA SONUÇLANDI

PAZAR ESNAFI ZİYARET EDİLDİ

PROTOKOL İMZALANDI

KAÇAK YAPILAR YIKILIYOR

VERGİ HAFTASI’NDA ÇTB’SI ZİYARET EDİLDİ

AYVACIK DEVE GÜREŞLERİ YAPILDI

2 GÜMÜŞ, 2 BRONZ MADALYA ÇANAKKALE’YE GELDİ

AYVACIK BELEDİYE SPOR: 0 EZİNE SPOR: 2

İnternet Gazetecileri Güçleniyor....

GENEL BAŞKAN ÖZEL ÇANAKKALE’DEN ÖVGÜYLE BAHSETTİ..

BİRLİKTELİK DEVAM EDECEK

EZİNE GIDA ORGANİZEDE BACALAR TÜTMEYE BAŞLADI

EZİNE PEYNİRİ AB'DEN COĞRAFİ İŞARET TESCİLİ ALAN 18. ÜRÜN OLDU.

ÜRETİCİLER DİKKAT

GECE KORKUSU YAŞAYAN ÇOCUKLARA 5 DOĞRU YAKLAŞIM!

DÖRT TAKIM DA DERECEYE GİRDİ

GELİBOLU SPOR:1 EZİNE SPOR:3

RIDVAN UZ, ÇANAKKALE SİYASETİNİ DEĞERLENDİRDİ

ÇANAKKALE’YE İKİ ÖDÜL

AYHAN GİDER; KAZANACAK ADAYI BELİRLEYECEĞİZ

ERCAN YILMAZ PROJELERİNİ AÇIKLADI

SIFIR TOLERANSLA BİR İLKE İMZA ATILIYOR

İNSÜLİN DİRENCİNİ KIRMANIN 6 ETKİLİ YOLU

Erkılınç; “Basın kuruluşlarını destekleyeceğiz”

ERCAN YILMAZ BAŞVURU EVRAKINI TESLİM ETTİ

İSKENDEROĞLU'NA YENİ GÖREV

1. AMATÖR LİG'DE YER ALACAK KULÜPLER BELLİ OLDU

EZİNE SPOR: 1 HASTANEBAYIRI SPOR: 0

Yükleniyor

YARIŞMA SONUÇLANDI

PAZAR ESNAFI ZİYARET EDİLDİ

PROTOKOL İMZALANDI

EZİNE GIDA ORGANİZEDE BACALAR TÜTMEYE BAŞLADI

ÜRETİCİLER DİKKAT

ÜNLÜ KEMAN VİRTÜÖZÜ EZİNE'DE KONSER VERDİ

ENGELLERİ BERABER AŞALIM

CUMHURİYET ORMANI FİDANLARI DİKİLDİ

ÖZKAN MERCAN ADAYLIĞI İLE İLGİLİ AÇIKLAMA YAPTI...

EZİNE BELEDİYESİ YANGIN BÖLGESİNDE...

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 33 29 1 3 56 90
2.Fenerbahçe 33 27 1 5 57 86
3.Trabzonspor 33 17 12 4 13 55
4.Beşiktaş 33 15 12 6 6 51
5.İstanbul Başakşehir 33 14 12 7 6 49
6.Rizespor 33 14 13 6 -6 48
7.Kasımpaşa 33 13 13 7 -4 46
8.Antalyaspor 33 11 10 12 0 45
9.Alanyaspor 33 11 10 12 -3 45
10.Sivasspor 33 11 10 12 -5 45
11.Adana Demirspor 33 9 10 14 5 41
12.Samsunspor 33 10 14 9 -6 39
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 33 10 13 10 -10 37
15.Konyaspor 33 8 13 12 -13 36
16.Gazişehir Gaziantep 33 9 17 7 -13 34
17.Fatih Karagümrük 33 8 16 9 -5 33
18.Hatayspor 33 7 14 12 -9 33
19.Pendikspor 33 7 17 9 -31 30
20.İstanbulspor 33 4 22 7 -35 16