Tarih: 28.11.2022 08:58

EZİNE SPOR: 3 YENİ ÇAN SPOR: 0

Facebook Twitter Linked-in

Ezine Spor futbol takımı, 20.11.2022 Pazar günü kendi seyircisi önünde Yeni Çan Spor takımı ile karşılaştı. Süper Amatör Lig'in iddialı iki takımının mücadelesinde sevinen taraf Ezine Spor oldu. Ezine Spor takımı oynadığı futbol ile rakibini adeta sahadan sildi ve müsabakayı 3-0'lık net bir skorla kazandı. Konuk Yeni Çan Spor takımı, 90 dakika boyunca akıllarda kalan bir gol pozisyonu dahi bulamadı.

Süper Amatör Lig'in bu önemli maçını, tribünleri ve stat çevresini dolduran Ezine Spor taraftarları ile konuk Yeni Çan Spor'un 3 otobüsle gelen taraftarları izlediler. Maç öncesinde taraftarlar arasında yaşanan gerginlik güvenlik güçlerinin çabası ile büyümeden önlendi. Bu arada Ezine İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde görevli polislerimiz ile Çevik Kuvvet Polisleri de stat ve çevresinde gerekli tedbirleri aldılar. Böylelikle bu önemli maç herhangi bir olumsuzluk yaşanmadan tamamlandı.

Ezine Spor-Yeni Çan Spor maçına iki takım da kontrollü başladı. Yeni Çan Spor takımı, oyunun boşluklarından yararlanarak ev sahibi Ezine Spor takımının tempolu bir oyun oynamasına engel oldu. Bu yüzden ilk yarım saatte önemli bir pozisyon yaşanmadı. Ancak oyuna ısınan Ezine Spor takımı, Hakan Şişli, Cemil Özkan, Batuhan Irmak gibi usta ayaklarıyla oyundaki baskısını arttırdı. Nitekim 30. Dakikada Hakan Şişli'nin ara pasını yakalayan Koray, topu köşeye yolladı. Yeni Çan Spor Kalecisi bu vuruşu güçlükle kornere attı. 33. Dakikada Batuhan Irmak sağ tarafta yakaladığı topu sert bir vuruşla ağlara gönderince Ezine Spor takımı 1-0 öne geçti. İlk yarı Ezine Spor'un baskısı, Yeni Çan Spor'un da savunmada kalmasıyla 1-0 sona erdi.

Ezine Spor takımı taraftarının da desteğini arttırmasıyla ikinci yarıda daha da etkili oynadı. 52. Dakikada yine Batuhan Irmak sağ kanattan rakip kaleye doğru yerden bir orta yaptı. Sert orta, rakip savunmaya çarparak ağlara gidince skor 2-0 oldu. 77. Dakikada günün başarılı Batuhan Irmak, Cemil Özkan'ın ara pasında Çan Spor Kalecisi ile karşı karşıya kaldı. O'nun vuruşunda top ağlarla buluşunca skor 3-0 oldu. Skorun 3-0 olması rakip futbolcuların moralini iyice bozdu. Oyunun sonlarında futbolcular arasında gerginlikler yaşandı. Hakem Ezine Sporlu Samet'e kırmızı kart gösterdi. Gerginlik yaşanan pozisyonlarda her iki takımdan bazı oyuncular sarı kart gördü. Maçın bitiş düdüğü ile birlikte Ezine Sporlu oyuncular ve taraftarlar büyük bir coşku yaşadılar. Müsabakayı 3-0 kazanan Ezine Spor takımı, bu netice ile puan sıralamasında 2.sıraya yükseldi. Ancak sıralamada 1.sırada olan Yeni Çan Spor takımının bir maç fazlası bulunuyor.

Ezine Spor takımı, bu hafta sonunda deplasmanda Gelibolu Spor takımı ile karşılaşacak.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —