Tarih: 17.01.2023 10:04

BÖLGEMİZDE KIRSAL KALKINMA YATIRIMLARI...

Facebook Twitter Linked-in

 19.12.2022 Pazartesi günü, Müftülük salonunda gerçekleşen bilgilendirme toplantısına; Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü Mustafa NAZLIM, Şube Müdürü Ramazan EREN, Ezine İlçe Tarım ve Orman Müdürü İsmail BİLİR, Damızlık Koyun-Keçi Birliği Başkanı Ferhan SAVRAN, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Soner ŞAHİN, Ezine Birlik Başkanı Mehmet ÇIRKAN, köy ve mahalle muhtarları ve çiftçilerimiz katıldılar.  Toplantının açılış konuşmasını Ezine İlçe Tarım ve Orman Müdürü İsmail BİLİR yaptı. Şube Müdürü Mustafa NAZLIM ise katılımcılara sunum yaparak bilgi verdi. Yapılan sunumda özetle şu bilgiler aktarıldı: 
Desteklenecek proje konuları    
*Aile İşletmeciliği faaliyetlerinin geliştirilmesine yönelik altyapı sistemleri (Bitkisel ürünlere yönelik yatırımlar, hayvansal ürünlere yönelik yatırımlar, süt ve süt ürünlerinin işlenmesi, soğutulması, paketlenmesi ve depolanmasına yönelik yatırımlar) *Kontrollü örtü altı tarımı  *Kültür mantarı  *Hayvan barınağı amaçlı çadır alımı  *Yenilenebilir enerji tesisleri   *Arıcılık ve arı ürünlerine yönelik yatırımlar  *Akıllı tarım uygulamaları   *El sanatları ve katma değerli ürünlere yönelik yatırımlar  *İpek böceği yetiştiriciliği yatırımları  *Su ürünleri yetiştiriciliği yatırımları  *Makine parkı yatırımları  *Tıbbi ve aromatik bitki yetiştiriciliği yatırımları 
Sunumda, tarım makinelerine %50 hibe desteği verileceği ifade edildi. Tarım makineleriyle ilgili desteklemelerden yararlanmak için 9 Aralık 2022 tarihinde başlayan müracaatların 20 Ocak 2023 tarihinde sona ereceği belirtildi. Ayrıca makine alımı dışındaki tarımsal ve hayvansal faaliyetler için de verilecek 7.000.000 TL'lik desteğin %50'sinin hibe edileceği belirtildi. Bununla ilgili müracaatların da 9 Aralık 2022 tarihinde başladığı ve 10 Şubat 2023 tarihinde sona ereceğinin altı çizildi. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —